Ølsmagning

Ølsmagning: Der er næsten ikke noget der slår en lækker, kold øl. En kølig flaskeøl eller en velskænket fadøl kan næsten redde enhver dag. Og den sætter ofte prikken over i’et, når det kommer til hyggelige stunder. Den er fantastisk efter en lang arbejdsdag, men det er også den, der sætter gang i festen fredag aften. Øl er fantastisk, det er der ingen tvivl om – men har du nogensinde oplevet kvalitetsøllens produktion, smagsnuancer og ingredienser?

Det får du mulighed for nu med skønne øloplevelser fra Go Dream og TrueStory. Du kan nemlig komme med bag kulissen på Danmarks bedste bryggerier. Du kan smage og dufte, og se alle processerne, der skaber de gyldne dråber. Læs med her.

Er du vild med øl?

ØlsmagningHvis du er vild med øl, er du næsten nødt til at prøve en af vores lækre ølsmagninger. Der er rig mulighed for at stifte bekendtskab med nye slags øl eller at genopfriske alle klassikerne. Derudover kan du lære en masse nyt om øllens verden, produktionen, ingredienserne og meget mere. Faktisk kan du nærmest blive ølekspert, efter sådan et par lærerige timer.

Du kan enten tage af sted sammen med nogen, men du kan også sagtens komme alene. Der skal nok være en masse ligesindede ølentusiaster at falde i snak med over nogle lækre øl. Du vil helt sikkert blive overrasket over, hvordan tiden flyver afsted, når de spændende fortællinger starter.

Øl er virkelig en del af kulturen i Danmark, og bryggerier som Carlsberg har også vundet globalt indpas efterhånden. Men over de seneste år har mikrobryggerierne taget danskerne med storm. Her er fokus på håndværk og eksperimenterende ølbrygning. Kvaliteten er altid i højsædet, og øllen fremstilles af garvede ølentusiaster. Både store og små bryggerier afholder jævnligt ølsmagninger. På en smagning kan du få et unikt indblik i ølverdenen.

En ølsmagning bliver nemlig altid afholdt af fagfolk, som virkelig er eksperter på området. Du kender nok allerede mange af bryggerierne. Måske har du været til en Mikeller ølsmagning eller en ølsmagning på Carlsberg. Begge steder er kendte og kvalitetsbevidste bryggerier. Men læs med her, for der findes mange flere, og de findes i hele landet.

Det kunne for eksempel være, at du skulle prøve en smagning på et mikrobryggeri eller et specialbryggeri?

FIND EN ØLSMAGNING NÆR DIG HER – PRISER FRA KUN 99 KR

Hvad kan du forvente af en ølsmagning?

Øl vil altid være en klassiker. Hvis du interesseret i øl, vil en ølsmagning med rundvisning være lige noget for dig. Du får lov til at snuse til ølproduktionen, som varetages af de mest passionerede folk.

Det er fascinerende at få lov til at se selve bryggeriet. Nogle bryggerier er mere moderne, mens andre gør alt ved håndkraft. Fællesnævneren er, at alle vores anbefalede bryggerier laver øl af suveræn kvalitet.

Uanset hvilken slags øl du er til, eller om du måske allerede er ekspert indenfor øl, er en ølsmagning virkelig en fed oplevelse. Hvis du er glad for øl, er det næsten noget, du ikke må gå glip af.

Til en ølsmagning nyder du øllen med alle sanserne. Der skal nemlig både duftes, lyttes, kigges og smages til en ølsmagning. Du kan nyde de fantastiske dufte af humle og malt, mens du hører spændende historier om hele brygningsprocessen. Du vil ofte få mulighed for både at smage klassiske øl og specialøl. Nogle bryghuse har sågar rigtig specielle øl til entusiasterne eller til de lidt modige.

Ofte vil stemningen gøre, at du får lyst til at blive og få et par øl efterfølgende. Nogle bryghuse har sågar muligheden for at tilkøbe et måltid efter smagningen. Du vil helt sikkert blive fanget af den fantastiske stemning på bryghusene, som giver dig lyst til at blive hængende.

Hvis I er et par stykker afsted sammen, bliver et par timers ølsmagning hurtigt til mange timers hyggeligt samvær. I får helt sikkert hurtigt smag for de lækre kvalitetsøl. Især hvis det din første smagning, eller tur på bryggeri, vil kvaliteten og den skønne smag vælte dig helt bagover. Book nu, og glæd dig!

På tur rundt i øllens univers

En ølsmagning tager gerne et par timer. Her får du indsigt i øllens verden og får lov til at smage en masse forskellige, lækre øl. Ofte vil dette kombineres med en fortælling om øllens historie. Det inkluderer i de fleste tilfælde også en rundvisning i bryggeriet, eller en fortælling om lige netop det bryggeri. Ofte har hvert bryggeri nemlig en speciel vision og historie, som er vanvittig spændende at lytte til over en god øl.

Der er også smagninger for dig, der virkelig er ølentusiast. Her kan du lære om processer og ingredienser fra øllens verden. Det er altid garvede fagfolk, der fortæller og forklarer, hvordan de lækre øl bliver til. Du kan snakke med dem, der brygger øllen, og få indblik i udvælgelsen af ingredienser. For hvad er det nu lige, der giver smag til din favoritøl?

Nogle steder vil du møde øl, du allerede kender. Men langt de fleste af bryghusene har et par es i ærmet. De disker ofte op med en specialitet fra bryghuset, som du kan prøve at smage. Meget af kunsten i at brygge øl ligger nemlig i, at bryghusene tør at eksperimentere. Så uanset om du er til en lys, mørk, stout, ale eller en lækker krydret øl, er der noget at finde for dig.

Du vil både møde fad og flaske alt efter bryghusets præferencer. Nogle steder kan du sågar smage lige fra tanken. Én ting er sikkert: en ølsmagning er ikke en oplevelse, du sådan lige glemmer.

Fede ølsmagninger i København

På Sjælland er der rig mulighed for at komme på en spændende ølsmagning. Der er mulighed for at komme afsted mange steder, men især i København er der mange interessante smagninger. Det kunne for eksempel være på det velkendte Nørrebro Bryghus.

Du kender nok allerede deres øl. De sælges og serveres nemlig rundt omkring i Danmark. Men de helt specielle øl-oplevelser får du altså til en ølsmagning på Nørrebro Bryghus. Her kommer du på opdagelse i bryghusets øl-univers. De har fået inspiration fra brygkulturen i både Belgien, Tyskland, England og Amerika. Det er altså virkelig nogle spændende øl, du skal smage.

PRØV EN ØLSMAGNING HOS NØRREBRO BRYGHUS FOR KUN 299 KR

En anden fremragende mulighed for ølsmagning i København er hos Taphouse. Den kan virkelig anbefales. På Taphouse er der nemlig hele 61 haner at vælge imellem, når der skal skænkes fadøl. Til smagning træffer tjeneren valgene, så du bare skal læne dig tilbage og nyde de fantastiske smage.

Til en Taphouse ølsmagning får du 5 spændende smagsprøver på øl. Smagningen tager omkring 1,5 time og er fyldt med fortællinger om øllen. I kommer både omkring ingredienser, brygning og dens historie. Hvis du vil smage videre, kan du altid blive hængende og prøve et par øl i baren. Det er virkelig en fed oplevelse, hvor tjenerne står klar med passionerede fortællinger fra øllens verden.

Faktisk har Taphouse Europas største udvalg af øl på fad – så mon ikke I kan få et par timer til at gå efter smagningen? Hos Taphouse finder du altid et stort antal øl fra mikrobryggerierne, så det er oplagt at prøve øl derfra.

PRØV EN ØLSMAGNING HOS TAPHOUSE FOR KUN 175 KR

Masser af muligheder i København

ølsmagning i KøbenhavnDer er nærmest uendelige muligheder for ølsmagning i København. Du kan besøge mikrobryggeriet People Like Us til 1,5 times ølsmagning med fokus på social bæredygtighed. Du kan smage de fantastiske øl, mens du lytter til bryggeriets visioner og drømme for dem selv.

PRØV EN ØLSMAGNING HOS PEOPLE LIKE US FOR KUN 250 KR

Du kan også lægge vejen forbi Ølsnedkeren i København N. Her får du i løbet af to timers tid lov til at smage hele 8 forskellige øl, mens bartenderen fortæller om både smagsnuancer og bryggeprocesser.

Ølsnedkeren har nogle spændende historier, som du får under smagningen. Og hvis du brænder inde med spørgsmål om øl og ølbrygning, kan du få svar her. Fagfolkene står nemlig klar til at besvare alle spørgsmål, du kunne have. Det, der virkelig skiller sig ud ved Ølsnedkeren er, at de aldrig brygger den samme øl to gange. Så det er virkelig en unik oplevelse! Du kan finde oplevelsen på oplevelsessitet Truestory.dk.

PRØV EN ØLSMAGNING HOS ØLSNEDKEREN FOR KUN 249 KR

Hos Tribeca kan du komme til en Ugly Duck ølsmagning. Den er et samarbejde mellem Tribeca og Ugly Duck Brewing Co. Her eksperimenteres der med nye og spændende ølvarianter. På denne 2-timers ølsmagning smager du 8 forskellige øl. Du introduceres til øllene og kan lytte til fortællinger om alle processerne og tankerne bag de forskellige øl. Efter smagningen og historien om Tribeca, kan du blive og smage flere øl eller nyde en lækker stenovnsbagt pizza. Det er virkelig den lækreste oplevelse.

PRØV EN ØLSMAGNING HOS TRIBECA FOR KUN 199 KR

Beerwalk og andre specielle oplevelser

Med People Like Us kan du gennem TrueStory komme på Beerwalk i de københavnske gader. Det lyder helt vildt, ikke? Det er simpelthen en guidet tur gennem København, hvor der er indlagt smagninger undervejs på ruten. Turen er planlagt af øl-eksperter fra People Like Us, som er et købehavnsk mikrobryggeri med fokus på social bæredygtighed.

I kommer rundt i hele København og slutter på deres egen ølbar på Jagtvej. Arrangementet tager 4 timer, og du får en lang og smuk gåtur i det københavnske og 6 ølsmagninger. Turen er altså en kombination af kultur, smukke gader, social bæredygtighed og fantastisk øl.

Du får lov at smage vidt forskellige specialøl mens du får indblik i virksomheden. Og så får du lov til at beholde smagningsglasset. Det er virkelig en fed oplevelse.

PRØV EN BEERWALK I KØBENHAVN FOR KUN 495 KR

Mulighederne på Sjælland er mange, og du kan også besøge fantastiske Braunstein i Køge igennem TrueStory. Her kan du, efter en klassisk hyggelig ølsmagning, blive og spise grillede pølser og hygge dig med andre ølentusiaster.

PRØV EN OELSMAGNING HOS BRAUNSTEIN FOR KUN 150 KR

Det kan du også besøge igennem Go Dream-oplevelsessitet, hvor du kommer på deres Passion for Øl-tur. Her får du indsigt i deres metoder og råvarer, når du vises rundt i specialbryggeriet. Til slut skal du naturligvis smage bryggeriets velrenommerede specialøl og alle klassikerne. Du skal dufte til humle og smage på malt, samt se de store kar og kedler, hvor øllen brygges. Det er altså en oplevelse, hvor du kommer hele vejen rundt om ølbrygningen.

Ølsmagninger i Aarhus

Ølsmagning er virkelig en oplevelse. Og det er heldigvis en oplevelse, du kan få i hele landet. Det sker både i Nordjylland (eksempelvis i Aalborg), men du kan selvfølgelig også komme på ølsmagning i Aarhus, Kolding og Esbjerg. Der er altså ingen grund til ikke at finde en ølsmagning nær dig.

Hvis du rammer Aarhus, kan du for eksempel besøge den anmelderroste ølsmagning hos Highlanders Bar. Du kender dem nok allerede – det laver også fantastiske romsmagninger og er kendt for velsmagende øl og et flot udvalg i baren. Men de er også kendt for den fede pub-agtige stemning i deres bar.

Mens personalet skænker de gyldne dråber, får du historien bag hver af de 8 øls oprindelse. Det er virkelig en særlig oplevelse. Du kan naturligvis gå på selvstændig smagning i Highlanders Bar efter den officielle ølsmagning er slut. Du bliver med det samme draget af den fantastiske stemning, så du får lyst til at blive hængende.

PRØV EN ØLSMAGNING HOS HIGHLANDERS BAR FOR KUN 199 KR

Hvis du er mere til en kombineret rundvisning og smagning, skal du besøge Aarhus Bryghus. Her får du den unikke mulighed for at smage 3 øl direkte fra tanken og 3 fra fad eller flaske. Det er altså en meget autentisk oplevelse. Hos Aarhus Bryghus får du virkelig indsigt i øllens produktion og bryggeriets ekspertise.

I samme område kan du i Sabro besøge Wintercoat. Men så skal du altså være klar til en interessant oplevelse. Her får du nemlig engelsk-inspireret skænkning af spændende øl. Du får historierne bag de specielle navne som Yule Ale, Bitches Brew og More Please. De specielle navne og den karakteristiske smag er i fokus her. Du får, igennenm TrueStory, både en rundvisning i bryggeriet samt 1,5 times smagning. Og forhåbentligt kan du lide hvad du smager; der er nemlig rabat på bryggeriets øl efterfølgende, og du får lov at beholde glasset som souvenir. En perfekt oplevelse til dig og en kammerat – eller måske til en polterabend?

PRØV EN ØLSMAGNING HOS WINTERCOAT FOR KUN 299 KR

Øleventyr i hele Jylland

Hvis du bor lidt væk fra Aarhus, skal du endelig ikke fortvivle. Du kan komme på eventyr i øllens verden i hele Jylland. Faktisk har TrueStory øloplevelser i både Aalborg, Esbjerg, Silkeborg, Kolding og helt oppe i Løkken. Der er helt sikkert en oplevelse for dig.

Vi kan for eksempel anbefale at besøge Trolden Bryghus i Kolding. Her får du virkelig håndværk for alle pengene. Øllene brygges efter de gamle bryggemetoder, som kulminerer i skummende, lækker og krydret øl. På denne oplevelse får du 1,5 times ølsmagning kombineret med en rundvisning i Trolden Bryghus, som både er bryggeri og destilleri. Du får sågar lov til at smage på spændende spiritus fra destilleriet. Så denne oplevelse er virkelig noget for dig, hvis du også ønsker noget, der bevæger sig udover en ølsmagning.

Det er vigtigt for bryghuset, at alt laves af mennesker og ikke computere – så det er altså et bryghus med sjæl. Der bliver værnet om nostalgien ved ølbrygning, men kvaliteten er også helt suveræn.Du kan selv vælge, hvor mange personer, i skal afsted.

PRØV EN ØLSMAGNING HOS TROLDEN BRYGHUS I KOLDING FOR KUN 149,50 KR

Hvis du er fra Aalborg-området, skal du ikke snyde dig selv for en tur til Løkken Bryghus. I hjertet af den hyggelige by varetager brygmesteren den lækre ølproduktion. Der er hygge for alle pengene, og du får også her fokus på håndværk og kvalitet. Det er virkelig et must, hvis du er i Nordjylland. Anmeldelserne er gode – men det anbefales, at du lader bilen stå derhjemme!

Du kan også tage på ølsmagning og rundvisning hos Grauballe Bryghus i Silkeborg, hvor du i løbet af 2 timer for smagt en masse forskelligt og hørt historier om bryghuset. Grauballe Bryghus er også et af de bryghuse, der har vundet en pris for en af deres øl. De har også givet øl i bryllupsgave til Frederik og Mary. Så her finder du altså virkelig lækker øl.

Hvis du derimod vil til Vejle, foregår det hos Bøgedal Brew, hvor du kan komme til rundvisning og ølsmagning. Her kan du se Skandinaviens eneste fritfaldsanlæg på den familieejede gård i Vejle Ådal.

PRØV EN ØLSMAGNING I VEJLE FOR KUN 350 KR

Rig mulighed for ølsmagning i Odense

ølsmagning i OdenseFynboerne skal naturligvis ikke snydes for fede øloplevelser. Dem er der nemlig rigeligt med muligheder for at komme på ølsmagning på Fyn.

I selve Odense kan du igennem TrueStory komme til flere forskellige smagninger. Det foregår eksempelvis hos det velkendte Albani Bryggeriet får du 1,5 times rundvisning og ølsmagning. Undervejs får du hele historien om Albanis grundlægger, mens du smager 4 forskellige specialøl. Samtidig bliver du meget klogere på øllene, bryggeriet og dets historie. Det er virkelig en hyggelig oplevelse.

PRØV EN ØLSMAGNING HOS ALBANI BRYGGERIERNE FOR KUN 150 KR

Hvis det er Odense, du vil til ølsmagning i, kan du også besøge <Bryggeriet Flakhaven. Her får du 1 times ølsmagning og en rundvisning i det hyggelige bryggeri. Når du har smagt de 3-5 lækre øl og hørt alle de gode fortællinger, kan du tilkøbe en middag i det fantastiske braisserie. På den måde runder du en lækker ølsmagning af med en skøn middag for den ultimative luksusoplevelse. Prøv en ølsmagning hos Bryggeriet Flakhaven for kun 99 kr her.

Sydfyn byder på lækre ølsmagninger

Hvis du bevæger dig til Sydfyn, kan du komme til ølsmagning hos Ø-Bryg i Svendborg. Det finder du på den lille ø Thurø, hvor brygmesteren dagligt går og holder øje med øllens levende proces. Her er nemlig lagt kærlighed og sjæl i øllen, og brygmesteren er spændt på hver unikke brygning.

På dette hyggelige sted kan du komme på smagning og rundvisning. Mens du smager 4 forskellige øl, fortæller brygmesteren om både øltyper og bryggeprocesser. Udover de gode smage, bliver du altså virkelig også klogere på øl. Derudover har bryggeriet både øl og specialiteter, du kan købe med hjem efter smagningen.

PRØV EN ØLSMAGNING HOS Ø-BRYG FOR KUN 150 KR

Skal oplevelsen indeholde mere en lækker øl? Hos Gundestrup Mejeri og Bryghus får du en kombination og ost og øl. Det er to smage, som eksperter faktisk mener komplimenterer hinanden. Her bruges vallen fra osten i ølproduktionen, og det hele fremstilles efter gamle traditioner. Her får du altså øl og ost, hvor der er kræset for håndværk og detaljer. Kvalitet og råvarer er i fokus, hvilket du også vil opdage. Du kommer nemlig på en rundvisning rundt på stedet. Her får du en masse fortællinger om sydfynsk oste- og ølproduktion. Til sidst kommer det allerbedste. I skal nemlig smage på øl og ost samt lækre pølser i perfekt kombination. Gundestrup Mejeri og Bryghus har i 2010 vundet Nordens Ost, så det er virkelig lækkerier, du skal smage.

PRØV EN ØLSMAGNING HOS GUNDESTRUP MEJERI & BRYGHUS FOR KUN 249 KR

Giv en ølsmagning i gave

Kender du én, der skal have et par timer i øllets tegn? Måske i selskab med dig?

Et ølsmagning gavekort er den perfekte gave. Du bestemmer selv hvor mange personer, gavekortet skal være til. Så hvis du kender en, der elsker øl, er en ølsmagning virkelig en oplevelse, de ikke må misse. Du kan selvfølgelig også give et gavekort til to personer. På den måde kan du jo være heldig at komme med.

Et gavekort til ølsmagning giver virkelig en oplevelse, man ikke lige glemmer. Det smarte ved at give et gavekort til oplevelsen er, at modtageren selv kan vælge, hvornår vedkommende vil afsted. Det gør det nemt at passe oplevelsen ind i en travl hverdag. På den måde bliver gaven det perfekte pusterum fra dagligdagens pligter og med fuldt fokus på at opleve. Et ølsmagningsgavekort giver et par timer med godt selskab og fokus på at dufte og smage.

FIND DIT GAVEKORT TIL EN ØLSMAGNING LIGE HER

Kombiner din ølsmagning med andre fede oplevelser

Du kan også, udover ølsmagningen, prøve en af vores andre oplevelser. Det kunne eksempelvis være et pølsekursus. Så er der altså bare lagt op til nogle fede hyggeaftener med gutterne. Det samme gælder vores pizzakurser – det er jo nærmest en perfekt kombination med øl og pizza. Når I samtidig er nyslåede øleksperter, bliver hyggeaftenen med fodbold i TV’et lige pludselig helt perfekt.

En ølsmagning er også en perfekt gave at dele med en ven eller familie. Det er for eksempel også en perfekt gave til fars dag eller til en hyggelig kærestedag. Ved at give et gavekort til en ølsmagning for 2 fra Go Dream, kan I få noget kvalitetstid sammen. At give en oplevelsesgave er noget helt specielt, fordi man både oplever noget spændende og får brugt nogle dejlige timer sammen.

Vi anbefaler også både romsmagninger og vinsmagninger, hvis man vil opleve endnu flere sjove smagninger.