Romsmagning

Romsmagning: Rom er en fantastisk opfindelse, og den bliver mere og mere populær for tiden. Hvis du elsker rommens gyldne dråber, skal du læse med her. Du får nemlig mulighed for at komme på en helt unik oplevelse; vi har nemlig samlet nogle af de bedste romsmagninger i Danmark. Her kommer du hele vejen rundt om rommens smage og historie.

Uanset om du er en garvet romdrikker, eller gerne vil introduceres til alkoholen på den bedste måde, er romsmagning for dig. Det er nemlig en guidet tur rundt i rommens verden med en kompetent romekspert som guide.

Tag på romsmagning alene eller med en ven

RomsmagningDu kan tage af sted sammen med en god ven eller komme alene. Du skal nemlig nok komme i godt selskab og få gode snakke over de lækre romtyper. Du skal altså ikke lade dig stoppe, hvis du ikke har en rom-makker at tage med.

De bedste romsmagningerne varetages altid af kompetente fagfolk. Du er altså sikret en masse information om alle de lækre og gyldne dråber af rom, som smagningen byder på. Ofte vil det akkompagneres af sjove fortællinger fra branchen og om rommens historie. Det er altså virkelig et par hyggelige timer, du får på en romsmagning. Lyder det som noget for dig?

Så skal du læse med her. Du kan nemlig komme på romsmagning rundt omkring i Danmark. Du kan også vælge at give et gavekort, til én, du har kær.

En romsmagning er en fantastisk og lærerig pause fra hverdagen. Det er virkelig selvforkælelse, og timerne fyldes med at dufte, snakke og smage. Og fortvivl ikke, hvis du ikke kender til rom. Det er også helt oplagt for en rom-begynder. Måske bliver du bidt af det, så du bliver romentusiast, inden aftenen er omme. Det er nemlig den virkelig gode rom, du skal ud og smage.

FIND EN ROMSMAGNING NÆR DIG

Prøv forskellig rom til en lækker romsmagning

En romsmagning varer gerne et par timer. Du kender måske konceptet fra ølsmagninger eller vinsmagninger. Du får lov til at smage et antal udvalgte rom, men du får rommens historie. Du får en masse viden om rom generelt, men også om hver enkelte roms særpræg og oprindelse.

Rom er nemlig ikke bare rom. Du ved måske allerede, at du bedre kan lide en helt bestemt slags rom. Men her får du altså lov til at smage forskellige flasker af kvalitetsrom. I og med, at du også får viden om produktion og smagsnoter, får du et bedre indblik i, hvad der gør lige din favoritrom speciel. Det er lige før du faktisk kommer ud på den anden side som lidt af en rom-ekspert.

Romsmagningen er også for dig, der allerede kender og elsker rom. For så får man hurtigt for vane at købe den, man ved er god. På en romsmagning kommer du udenfor din komfortzone. Du skal nemlig smage forskellige slags – alle anbefalet af destilleriet.

Romsmagningerne i sig selv planlægges af hvert enkelt destilleri og arrangør. Men fælles for dem er, at det virkelig er kvalitetsrom, du skal smage. På destillerierne kræses der for rommens nuancer og detaljer. Det er altså ikke en hvilken som helst rom, men noget af det allerbedste, du skal stifte bekendtskab med.

Og hvis du kan lide det, behøver aftenen ikke slutte med smagningen. Mange steder er du mere end velkommen til at blive og udforske udvalget af rom på egen hånd. Der er masser af gode historier og spændende information at hente til smagningen. Ofte vil snakken helt naturligt forsætte efterfølgende. Sådan er det nemlig, når man samler en flok, der er vilde med rom.

Stort udvalg af smagninger på Highlanders Bar i Aarhus

Du kan finde romsmagninger i store dele af Jylland, så uanset om du er fra Aalborg, Esbjerg eller Viborg, kan du komme afsted. Men der er virkelig en by, der skiller sig ud, når det kommer til romsmagninger.

Aarhus er centrum for mange fede romsmagninger. Du kan for eksempel besøge Highlanders Bar i Aarhus C. Måske kender du allerede Highlanders Bar for deres ølsmagninger eller bare deres vildt fede pub-stemning. De har et gigantisk udvalg af både whisky, rom og øl. Faktisk har de over 100 forskellige slags rom, så det er virkelig en oplevelse at skulle smage rom her.

Her får du virkelig en autentisk romsmagning på omkring 1,5-2 timer. Du skal smage hele 5 forskellige rom fra det lækre udvalg. Du får naturligvis historien om hver enkelt rom. De har nemlig deres egne særpræg, og det er spændende at høre, hvor de kommer fra. Den fantastiske stemning lægger virkelig op til at blive hængende i baren efter. Og med det kæmpe udvalg af lækre sager, skal du nok regne med at blive et par timer.

På Highlanders Bar får du en hyggelig og afslappet stemning. Det er perfekt at læne sig tilbage og nyde en drink i den hyggelige bar. Stemningen har ejerne fundet. De britiske pubs og taget med hjem. Derfra har de skabt det skønne Highlanders Bar lige i hjertet af Aarhus.

Det er helt sikkert et besøg værd.

Hos Highlanders Bar kan du også komme på både whiskysmagning og ølsmagning. Og når først du har prøvet det ene, vil du helt sikkert også afsted på de andre. Smagningerne er simpelthen så hyggelige. Den gode stemning kombineret med over 200 whiskys, 100 rom og 80 slags øl. Det er virkelig en vinder!

PRØV EN ROMSMAGNING HOS HIGHLANDERS BAR FOR KUN 199 KR

Kompetent og hyggelig romsmagning hos SmagFørst i Aarhus

Romsmagning hos SmagFørst i AarhusEn anden romsmagning i Aarhus, som vi virkelig kan anbefale, er hos SmagFørst. De har mange års erfaring med forskellige typer smagninger, og har siden 2009 afholdt smagsevents for både virksomheder og private. Med andre ord; de ved virkelig, hvad de laver. Og det kan du nyde godt af på en cirka 2-timers romsmagning i Aarhus C.

Her skal du smage 6 forskellige rom. Til hver rom hører en fortælling. Her kan du virkelig mærke, at medarbejderne hos SmagFørst elsker at nørde i deres fag. De er nemlig eksperter i at give både deres viden og deres begejstring for faget videre. Det hjælper dig med at fange alle de små, spændende smagsnuancer under smagningen. Hvem vidste, at rom kunne smage så godt?

Der er naturligvis brød og vand til at rense ganen mellem hver af de forskellige flasker rom. Sådan kan du nemlig virkelig nyde de forskellige nuancer og detaljer, som rommen har. Derudover er der til denne romsmagning en overraskelse. Altså noget, I skal smage, udover de 6 rom. Det er en vildt spændende oplevelse, og timerne går stærkt. Det er nemlig i godt og interessant selskab, og arrangørenes entusiasme er virkelig noget, der smitter.

Du kan booke oplevelsen gennem TrueStory, så du kan komme afsted til en hyggelig og passioneret tur i rommens univers. Hvis du er fra Esbjerg, Viborg eller Aalborg, kan du overveje en weekendtur, hvor I så tager afsted på romsmagning. Disse smagninger er nemlig turen værd. Du kan naturligvis også se dig om efter romsmagninger i hver by, men ellers kan både Highlanders Bar og SmagFørst virkelig anbefales.

PRØV EN ROMSMAGNING HOS SMAGFOERST FOR KUN 299 KR

Rommen vinder indpas i hele Danmark

Rommens fantastiske smag er blevet mere og mere udbredt. Nogle tænker måske stadig på kaptajn Jack Sparrow, når de hører om rom. Den er nemlig oprindeligt kendt som piraternes drik.

Men der er efterhånden meget mere i de gyldne dråber. De har nogle fantastiske smagsnuancer, der virkelig kommer frem, når du lærer om dem til en smagning. Det er tit nemt at finde romsmagninger i storbyer som København, Odense og Aarhus. Simpelthen fordi, at rommen bliver mere og mere populær.

Den primære produktion finder sted i Caribien og Latinamerika, men Danmark er virkelig kommet med på virkelig god romproduktion. Det er et håndværk, hvor der kræses om alle smagsnuancerne og rommens farve og duft. Og når man har styr på det, kan man fremstille en helt fantastisk drik. Du kommer helt sikkert til at blive romentusiast efter sådan en smagning. Fortællingerne og detaljerne er nemlig helt vildt spændende.

Hvis du gerne vil afsted, kan du for eksempel kigge efter romsmagninger i Odense eller København. Det bliver nemlig mere og mere udbredt at afholde smagninger på barer og destillerier i storbyerne. Og det er en oplevelse uden lige at være afsted. Det hele er nemlig klaret for dig – du skal blot læne dig tilbage og nyde de gyldne dråber.

Find en god oplevelse på TrueStory

Du finder altid et bredt udvalg af oplevelsesgaver på TrueStory. Her kan du købe oplevelser til et hav af forskellige fede ting. Det er også her, du kan finde fede romsmagninger. De foregår på vores anbefalede destillerier og barer.

Smagningerne varer et par timer og indeholder den fulde romsmagnings-oplevelse. Det er super nemt at booke, og skulle det blive nødvendigt, også nemt at afbestille. Så klik dig rundt og se alle de fede oplevelser.

Prøv dit eget romfad hos Trolden Destilleri

Romfad hos Trolden DestilleriHos Trolden Destilleri i Kolding kan du få noget rigtig fedt. Du kan nemlig få dit eget romfad. Du læste helt rigtigt – og det er altså helt fantastisk rom, du får.

Oplevelsen indeholder valget mellem en anpart i et 64 liters romfad på destilleriet eller at få dit eget 8 liters fad med hjem.

Hvis du vælger at købe en anpart i det store fad, får du minimum 15 flasker rom ud af det. De kan tappes efter 2 år, og du kan komme hver 6. måned og besøge din rom og se udviklingen. Det er virkelig en spændende proces at følge med i. Det gør det også utroligt spændende endelig at skulle smage rommen, når det er tid.

Du får selvfølgelig også mulighed for din egen personlige etikette, når du skal have din rom med hjem. Det bliver virkelig din egen personlige rom. Den har noter af vaniljesødme, et strejf af karamel og choko-lakrids. Det er uden tvivl en rom, som du skal glæde dig til at smage.

Hvis du vælger at få dit eget 8 liters romfad med hjem, er du også sikret noget af en oplevelse. Modningen i de små fade går nemlig stærkt, og du vil derfor hurtigt se nogle vilde og spændende resultater. Du får råsprit, afgift, fad og alkometer med hjem, som du kan beholde til evig tid. Du bliver altså noget af en romekspert.

Oplevelsen foregår sådan, at du kommer på destilleriet i Kolding. Her skriver du enten navn på din anpart i det store fad, eller fylder dit lille fad og tager med hjem. Herfra er det bare at følge den spændende proces. Så vil du nemlig snart kunne både smage og servere din egen, lækre rom med interessante og professionelle smagsnuancer.

BRYG DIT EGET 8 LITERS ROMFAD FOR KUN 2.995 KR

Giv et gavekort til en romsmagning

Hvis du kender en, der trænger til en god oplevelse med masser af velsmagende alkohol, kan du give et romsmagning gavekort. Med et gavekort til romsmagning sikrer du personen nogle fantastiske timer i hyggeligt selskab. Og du kan jo selv vælge, hvor mange personer, det skal gælde til. Så kan det jo være, at du selv kan komme med på den fede oplevelse.

Det er også oplagt at give oplevelselsgaver fra TrueStorytil jer begge to. Så får i nemlig noget kvalitetstid sammen. Du kan for eksempel givet gavekortet, og skrive, at det er til en tur for jer to sammen. Når man booker et gavekort, kan modtageren selv vælge datoen. Det gør det super nemt og fleksibelt. Det er nemlig ikke nødvendigt at kende ledige datoer hos hinanden på forhånd.

En romsmagning er en skøn gave til mange forskellige situationer. For eksempel fars dag, en fødselsdag eller en gave til svigerfar. Det kunne også være en oplevelse for dig og din partner, hvis i begge kan lide rom.

FIND DIT GAVEKORT TIL EN ROMSMAGNING NÆR DIG HER

Overvej en af vores andre sjove oplevelser

Udover romsmagning, er der en masse andre oplevelser, hvis I får lyst til mere. I kan for eksempel tage på både vin- og ølsmagning gennem TrueStory eller Go Dream.

Det kan jo være, at det bliver jeres nye go-to måde at bruge nogle kvalitetstimer sammen. Hvis I vil bevæge jer ud i det kulinariske, er et pølsekursus eller et pizzakursus en fantastisk idé. Tænk, hvor mange gode timer i kan få sammen efterfølgende. Når I har styr på øl, rom, pizza og pølser. Så er der altså dømt hyggelige aftener!

Så book en oplevelse eller to i dag. Så er der selvforkælelse, underholdning og lækre smage til et par gode timer sammen.