Baristakursus

Baristakursus: Der er bare intet, der slår en god kop kaffe. Altså en rigtig god kop kaffe. Du kender dem fra caféer og kaffebarer, hvor du har en fast budgetpost til skummende latte og cremet cappuccino. Det er nemlig den allerbedste måde at starte dagen på.

Men din kaffeafhængighed kan blive dyr i længden, og det kunne da være lækkert at kunne nyde sin lækre café latte i sofaen derhjemme. Nu kan du lære at lave den lækreste kaffe selv. I løbet af et par timer bliver du kaffe-ekspert, så du kan lave din café-favorit derhjemme.

Lær at lave en fantastisk kop kaffe på et baristakursus

BaristakursusEt baristakursus er for dig, der gerne vil have lidt mere end en almindelig kop kaffe.

Med et af vores anbefalede baristakurser kan du lære at lave kaffe derhjemme, som du kender den fra kaffebarerne. Du lærer alt om at steame mælken perfekt og lave espressoshots i den helt rigtige styrke.

Du får nemlig professionel hjælp fra de dygtigste baristaer til at blive din egen hjemme-barista. De er eksperter, når det kommer til den perfekte kaffe. Og så er de bare fuldstændig klar til at lære dig alle deres bedste tips og tricks til den fuldendte kaffe.

Og du skal ikke fortvivle, hvis du ikke føler, at tiden er der til at lære kaffekunsten på hverdage. Du kan også komme på et baristakursus i en weekend. Så kan du nyde dine nye evner, når hverdagen starter igen.

Det er helt perfekt at starte mandag morgen med en rigtig god café latte. Men faktisk bliver dine nye kaffe-evner nyttige på mange tidspunkter. For eksempel kan du jo nu invitere veninderne på lækker café-værdig kaffe. Der er både tid og penge sparet!

FIND ET BARISTAKURSUS NÆR DIG FRA KUN 450 KR

Baristakursus – hvorfor?

Et baristakursus lyder måske meget hyggeligt. Men hvorfor skal du egentlig afsted på et baristakursus og lære alle hemmelighederne om god kaffe?

Selvfølgelig skal man ikke undvære sine café og kaffebars-besøg helt. Men det er nu rart at kunne lave noget tilsvarende derhjemme. Og på et baristakursus lærer du mere end at lave kaffe. Du lærer alle detaljer og finesser, der gør en god café latte rigtig god. Du kommer altså til at kunne give den som hjemmebarista efter et af vores anbefalede baristakurser.

Du skal selvfølgelig bruge noget udstyr, men alt det får du gode råd om på kurset. Her er baristaerne nemlig klar til at lære dig det hele fra bunden. Og du er velkommen, uanset om du er begynder eller mere erfaren kaffebrygger.

På et baristakursus er der en fantastisk, uformel og hyggelig stemning. Alle spørgsmål er velkomne, og du bliver taget i hånden og ført gennem kaffens univers. Holdene bliver holdt på en størrelse, hvor der er plads til hver enkelt og tid til at stille spørgsmål. Baristaen ved ufatteligt meget om kaffe, så det er bare med at udnytte tiden til at få gode tips.

Den undervisende barista kommer til at lære jer alt om at fremstille kaffe. Og fordi baristaen arbejder med kaffen hver dag, får I også alle de små ’hemmeligheder’ bag den perfekte kop. Det kan være måden, kaffen skal stampes inden shottet brygges. Eller hældeteknikken, der giver den smukkeste latte. Baristaerne kender alle hemmelighederne. Lige netop derfor skal du afsted på baristakursus – den ultimative kaffeoplevelse.

Det er den perfekte oplevelse for dig, der virkelig elsker kaffe. At kunne tage kaffebars-følelsen med hjem til stuen eller morgenkaffen er simpelthen bare hverdags-luksus, der kan noget. Og det kan skabe et fantastisk forkælelsesmoment hver eneste dag. Det vil du takke dig selv for, når du sætter dig i sofaen med en dampende, lækker cappuccino.

Cupping, kværning, tamping og steaming

Bliv en sand Barista-mesterSnubler du også over alle de nye kaffeudtryk? Og vil du gerne være lidt klar, inden du drager afsted på kursus? Det er slet ikke nødvendigt, for baristaerne står klar til at lære fra sig. Men hvis du sidder og undrer dig lidt, når du læser om ’cupping’, skal du ikke undres længere. Cupping er nemlig fagsprog for en kaffesmagning. Det er en del af nogle kaffekurser, hvor I smager forskellig kaffe.

Når espresso-shottet skal laves, kværnes de hele kaffebønner fint. Her kan du virkelig dufte de fantastiske kaffebønner. Du lærer nogle steder om ristning og kværning af bønnerne. Du kan nemlig sagtens kværne dem på en kaffekværn derhjemme. Her kan du også lære om udstyret, der anbefales til den bedste kaffebrygning.

Tamping er derimod når du stamper kaffen inden du brygger espressoen. Når du har dit espressoshot på plads, skal du steame mælk. Du har set baristaerne gøre det med lethed på kaffebarerne. Det er, når mælken opvarmes og skummes til den cremede mælk du kender fra din cappuccino eller café latte.

Men som sagt skal du ikke fortvivle, hvis det er helt nye ord. Du skal nok lære alt, hvad du behøver, på kurset. Når baristaen tager imod dig, starter I nemlig helt fra bunden. Der er ingen forventninger til, at du har forhåndsviden om kaffebrygning. Du skal bare være klar til at lære, dufte og selvfølgelig også til at smage.

Kom på baristakursus i Aarhus

Du kan lære at lave lækker kaffe i hele Jylland – for eksempel i Aalborg eller Aarhus. Et af de virkelig fede baristakurser finder du på Street Coffee i Aarhus. Det kan du booke igennem oplevelses-sitet TrueStory.

Street Coffee< ved, hvor meget du sætter pris på den dygtige barista, der laver din kaffe. Derfor har de skabt dette kursus, hvor du kan lære det samme. Du bliver introduceret til at stå bag kaffebaren og lave dine lækre favoritter. I starter med udgangspunkt i den gode espresso. Derfor indeholder kaffekurset et kursus i espresso og estrahering. På den måde får du styr på espressoshottet, som er basen til din gode kaffe. Kaffekurset varer i sig selv mellem 2,5 og 3 timer. Udover at få styr på det perfekte espressoshot, lærer du også om den perfekte mælk. Du lærer nemlig at steame mælken, så den bliver lige i skabet til din café latte eller cappuccino. Derudover kommer i til at træne hældeteknikker, så kaffen og mælken lægger sig flot i glasset eller koppen. Street Coffee er et virkelig hyggeligt, uformelt og åbensindet sted. Hos Street Coffee er den gode kaffe i centrum. Her mener man nemlig, at god kaffe er et håndværk, der skal tages seriøst Her får du virkelig en kaffebar hvor du føler dig velkommen. Der er plads til at stille spørgsmål, til at lære og til at hygge sig i dejligt selskab. Og så får du bare fuldstændig styr på café latten, mens du er er der. Udover det skønne baristakursus, kan du også komme på kursus i både sort kaffe og i Latte Art på Street Coffee i Aarhus. Her kan du altså lære at lave kaffe på mange måder. Street Coffee er altså det perfekte sted at lære kaffekunsten. Uanset om du er til en lækker, cremet latte med pynt eller en god, velbrygget sort kaffe. Street Coffees søde baristaer er nemlig klar til at lære dig det hele.

PRØV ET BARISTAKURSUS HOS STREET COFFEE FOR KUN 450 KR

PRØV ET BARISTAKURSUS HOS LA CABRA FOR KUN 499 KR

Flere muligheder for baristakursus i Aarhus

Du kan selvfølgelig også komme på et spændende baristakursus hos La Cabra i Aarhus.  Her lærer du, hvordan du bruger råvarerne på bedste mulig vis. Du lærer om ristning af kaffebønnerne, grinding og tamping – alt sammen en introduktion til håndværket bag god kaffe. Denne oplevelse indeholder flere forskellige spændende elementer:

  • Cupping – altså kaffesmagning – af en masse forskellige kaffesorter
  • Espressobrygning
  • Ekstraktion og smagning af espressoen
  • Mælkeworkshop

Kurset er altså nærmest delt op i flere kategorier. Først skal I smage kaffe fra forskellige oprindelseslande og af forskellig kvalitet. Og selvfølgelig introduceres til La Cabras filosofi og smage deres lækre specialkaffer.

Under espressobrygningen lærer du alt, hvad der skal til, for at du kan brygge den perfekte espresso derhjemme. I får en masse spændende teori omkring den perfekte, velbryggede espresso. Her er fokus på ekstraktionen og hvordan du smager din espresso. Der får du også gode tips og tricks til at ændre på ekstraktionen, hvis det er nødvendigt. I kommer virkelig i dybden med alt du skal vide til den perfekte kaffe.

Et af de allervigtigste elementer er selvfølgelig også mælkeworkshoppen. Det er her, du virkelig sætter prikken over i’et på din kaffe. Du lærer at steame en lækker og cremet mælk. Og så lærer du hældeteknikker, så du eksempelvis kan lave en flot cappuccino. Når du sætter de to ting sammen, har du en rigtig lækker og flot kop kaffe.

La Cabra er en populær og elsket kaffebar i hjertet af Aarhus. Her møder du dygtige og venlige baristaer, der virkelig brænder for deres fag. De står klar til at del alle deres hemmeligheder om ristning, brygning og detaljer.

Det er det perfekte sted for dig, der virkelig gerne vil nørde alle kaffedetaljerne. Men det er også perfekt for nybegynderen, for du kommer virkelig til at føle dig velkommen på La Cabra. Her finder du virkelig en verden af smagsoplevelser indenfor kaffe.

Kurset har rigtig gode anmeldelser. Her melder folk om hyggelig og uformel stemning og en masse læring. De roser baristaen for at have en enorm viden og passion for at lære fra sig. Og så kaldes det et perfekt startskud til at komme i gang med espressomaskinen derhjemme. De glade og tilfredse gæster roser virkelig oplevelsen.

Spændende baristakursus i København

baristakursus i KøbenhavnKan du rigtig godt lide kaffe? Og elsker du en rigtig god kvalitetskaffe? Så skal du på baristakursus på kafferisteriet Kontra i København! Du kan booke denne oplevelse gennem oplevelses-sitet Go Dream. Det er perfekt for dig, der har en espressomaskine. Eller dig, der overvejer at anskaffe dig en. For på dette kursus lærer du at lave en lækker espresso på maskine. Og så lærer du selvfølgelig at lave en lækker café latte, der svarer til dem på caféer.

Du får gennemgået alle arbejdsgange, der skal til, for at din kaffe bliver perfekt. Det er altså også baristaernes små tips og tricks, du får glæde af. Du får selvfølgelig også en teoretisk gennemgang af selve espressobrygningen. I skal naturligvis prøve dine evner af bagefter. Og hele vejen igennem står den dygtige og tålmodige barista klar til at hjælpe dig.

Når du har helt styr på både espressomaskine, kværn og kvalitetskaffe, skal du steame mælk. Det er nemlig også et bærende element i den lækre café latte. Her bliver du guidet i at steame mælken helt perfekt, så du kan servere den perfekte latte for dine kaffeglade gæster. I kommer altså hele vejen rundt om kaffebrygningen på dette kursus.

Kurset tager omkring 3 timer, så der er god tid til at lære alle detaljerne. På den måde bliver du helt skarp i dine kaffe-evner. Du kan virkelig glæde dig til morgenkaffen efter sådan et kursus.

Kontra er en butik og kafferisteri. Her finder du alt udstyr, du kunne få brug for i din kaffebrygning. Hos Kontra er de eksperter i at give dig den bedste hjemmebryg-oplevelse. Det er selvfølgelig også muligt at købe både udstyr og kaffebønner med hjem.

PRØV ET BARISTAKURSUS HOS THE COFFEE COLLECTIVE FOR KUN 800 KR

PRØV ET BARISTAKURSUS PÅ ØSTERBRO FOR KUN 795 KR

Lær at lave den perfekte kop kaffe på Fyn

Ikke langt fra Odense, kan du komme på det mest fantastiske baristakursus i Aarup. Det finder du hos Holy Bean. De deler nemlig gerne deres viden om kaffe med dig. De er eksperter i at riste og kværne bønner og brygge den perfekte kop kaffe. Holy Bean er et mikroristeri, og der er fokus på høj kvalitet og bæredygtighed. Og nu åbner de dørene, så du også kan blive kaffe-ekspert.

De tilbyder nemlig et baristakursus på 2,5 time. Du kan booke oplevelsen gennem TrueStory. Her kommer du til at arbejde med espressobaserede kaffedrikke – som for eksempel cappuccino og café latte.

Hvis du allerede ejer din egen espressomaskine og kaffekværn, er du velkommen til at tage det med. På den måde kan du lære at bruge dine egne maskiner på bedst mulig vis. Og ellers lærer du alt om kaffemaskiner og kaffebønner på kurset. Så kan det være, at du får lyst til at anskaffe dig en maskine efter kurset. Når først du har stiftet bekendtskab med lækker hjemmelavet espresso-baseret kaffe, bliver den næsten et must have.

Kurset her giver dig indblik i forskellige kaffetyper, mælketyper samt formalingsmetoder. Kort sagt kommer du hele vejen rundt om kaffebrygningen. Der er ingen smutveje her, når det gælder den gode kaffekunst. Du får lov til at lære det hele fra bunden inklusiv teori. På den måde bliver du helt klar til at stå på egne ben. Så er du nemlig klar til at give den gas som barista derhjemme.

Du kommer virkelig til at have styr på alle espressobaserede kaffer. Det betyder, at du med det rigtige udstyr kan lave kaffe, fuldstændig som du kender den fra kaffebarerne. Kurset ligger en lille køretur fra Odense, men er virkelig anbefalelsesværdigt. For dig, der har en travl hverdag, er der heldigvis ofte mulig for baristakursus i en weekend. Og så kommer du til at elske dine nye egenskaber i din travle hverdag. Der kan en god kop kaffe nemlig gøre underværker.

Holy Bean udbyder også et kaffekursus, hvor i fokuserer på den helt klassiske kaffebrygning. Dette kan også være et godt valg for dig. Hvis du elsker kaffe, men ikke er vild med café latte og cappuccino, skal du overveje det. Her er fokus nemlig på at brygge den gode, sorte kop kaffe. Det fungerer på samme måde som baristakursus. I får lov til at smage, dufte og prøve jer frem. Og så træner I alle bryggeteknikker, så I får styr på dem.

PRØV ET BARISTAKURSUS HOS HOLY BEAN FOR KUN 499 KR

Andre spændende kaffeoplevelser i hele Danmark

Udover de fede baristakurser, der er blevet nævn, er der mange andre spændende kaffeoplevelser rundt omkring i Danmark – især omkring Odense, Aarhus, Aalborg og København. Du kan for eksempel komme på kursus i sort kaffe hos Street Coffee. Du kan også komme på decideret kaffeskole hos BRYG Coffee House. The Coffee Collective tilbyder også et fantastisk kaffekursus, hvor du kommer hele vejen rundt om kaffebrygningen. Mulighederne er heldigvis mange, når det kommer til undervisning i lækker kaffe.

Der er altså rig mulighed for at få de fedeste kaffeoplevelser gennem TrueStory.

TrueStory er et oplevelses-site. Her kan du booke forskellige oplevelser, hvor al planlægning bliver klaret for dig. Det vil sige at du bare skal møde op og nyde oplevelsen – det bliver simpelthen ikke nemmere.

Derudover er oplevelser fra TrueStory virkelig nemme at booke. Men de har også en rigtig god og nem afbestillingsmulighed. Udover de lækre kaffeoplevelser, kan du selvfølgelig også finde en hel masse andre spændende oplevelser.

Du kan også blive ekspert i Latte Art

Hvis du er glad for at drikke kaffe på caféer og kaffebarer, kender du helt sikkert til Latte Art.

Når din kaffe bliver serveret, er den nemlig ofte pyntet med det fineste motiv eller mønster i mælkens skum. Det kan virke helt vildt, at baristaerne kan lave de små mønstre så flotte. Men det kan du faktisk også selv lære!

TrueStoryfinder du nemlig op til flere anbefalede kurser i Latte Art. De tager gerne et par timer, og her er fuld fokus på at lave de små fine mønstre. I fokuserer på basale mønstre og gode hældeteknikker. På den måde bliver du klar til at øve videre derhjemme. Hvis du kombinerer de forskellige kurser, kommer du til at kunne servere nogle virkelig lækre kopper kaffe.

Du kan komme på kursus I Latte Art i for eksempel Aarhus og Vejle. Når du har lært alt om kaffen på dit baristakursus, kan et Latte Art Kursus være perfekt. Her lærer du nemlig at pynte din café latte eller cappuccino. Det sætter virkelig prikken over i’et på din servering.

Giv et baristakursus i gave eller giv et baristakursus gavekort

Kender du en, der skal lære at lave den lækreste kaffe? Det kan være, at I endda skal afsted sammen? Når du bestiller en oplevelse på Go Dreameller TrueStory, kan du nemlig selv vælge hvor mange personer, der skal afsted. Derfor er det oplagt at give som en oplevelse for flere. Du kan derfor både bruge den som gave til par eller hvor du kan tage af sted sammen med modtageren. Det gør det til en perfekt gave.

I er nemlig garanteret nogle fede kvalitetstimer sammen. Derudover er det også hyggeligt at tage af sted på alene, så du kan også trygt give det som gave. Der skabes altid et fællesskab på sådanne kurser, så ingen føler sig alene.

Når du bestiller kurset som gave, ankommer det lynhurtigt i en flot indpakning som er lige klar til at blive givet. Hvis du giver et baristakursus i gave, fungerer det som et gavekort på lige den oplevelse, du vælger. Og du skal ikke engang bekymre dig om indpakning eller datoer – modtageren kan selv booke oplevelsen.

Du kan også købe åbne gavekort til Go Dream og TrueStory. Med sådan et kan modtageren selv vælge en oplevelse. Så er du i hvert fald helt sikker på, at gaven rammer plet. Alle oplevelser på de to sites kan virkelig anbefales. Det er også muligt at læse anmeldelser af hver enkelt oplevelse. Hvis du for eksempel bare ønsker lækker kaffe, tilbyder Go Dream også gavekort til kaffe & kage på en valgfri café. Der er virkelig en oplevelse for alle på de to oplevelsessites. Derfor kan du også altid regne med at finde den perfekte gave her.

Men et baristakursus er spændende for alle, der kan lide en god kop kaffe. Og det er en perfekt gave til dén, du altid tager på café eller kaffebar med. Men det er også en god gave til din partner, til dine forældre eller venner og veninder. Det er nemlig en super alsidig gave. Og da der er mange gode baristaoplevelser, kan du vælge den, der passer bedst. Du kan eksempelvis vælge den på La Cabra i Aarhus, hvis du ønsker, at der er fokus på kaffesmagning.

Så hvis du kender en, der er glad for kaffe, er gaven her. Mon ikke din mor ville elske sådan et kursus til Mors Dag? Eller giv den til veninden, der har travlt på studiet og vil elske en god kop kaffe derhjemme. Mulighederne er mange. Book og bestil i dag, så kan I snart blive de bedste hjemme-baristaer!

FIND DIT GAVEKORT TIL ET BARISTAKURSUS LIGE HER