Vinsmagning

Vinsmagning: Elsker du et lækkert glas rødvin til maden? Eller dagdrømmer du om en sommerdag med rosé på terrassen? Måske er du glad for en kølig hvidvin til forretten? Uanset hvad, er en vinsmagning lige noget for dig, hvis du kan lide vin. De skønne dråber kommer i alle former og farver, og kun en rigtig vinkender kender alt til druer, smagsnuancer og bouquet.

Vinens univers er stort, men med en guide kan du hurtigt blive komfortabel i både smagning og i vin-jargonen. Og så bliver det pludselig en leg at vælge den perfekte vin til ethvert måltid.

Viden om vin øger nydelsen

VinsmagningI løbet af en vinsmagning på 1-2 timer, smager du en masse forskellig vin. Ofte vil du smage mellem 6 og 9 vine fra alverdens vindistrikter. Det er altså en spændende oplevelse i vinens verden. Du lærer en masse basal viden om vin, og du bliver trænet i at dufte, kigge og smage. Du når næsten at blive vinekspert i løbet af de timer – i hvert fald nok til at kunne vælge din næste vin!

Smagningerne ledes altid af eksperter på området. De er altid klar til at dele ud af deres store viden om emnet. Det er altså her, du får de bedste historier fra vinens verden. Men det er også her, at du kan stille alle de spørgsmål, som du har om vin.

Til en vinsmagning smager I mange forskellige slags vin. På den måde finder du ud af, hvilken drue og type af vin, du er til. Derfor er det en perfekt oplevelse, hvis du er nybegynder indenfor vin.

Men du skal også oveveje en vinsmagning, hvis du er garvet vindrikker. Det er nemlig en perfekt måde at blive introduceret til nogle nye vine. På den måde kan du udvide listen over vinflasker, som du gerne drikker.

Så lad bilen blive hjemme og tag på en spændende tur ud i vinens store verden. Uanset om du er fra Sjælland, Fyn, Jylland eller sågar Nordjylland, skal der nok være en vinsmagning tæt på. De er især udbredt i København, Aarhus og Odense. Men du kan garanteret også finde vinsmagninger i for eksempel Aalborg eller Esbjerg.

PRØV ET GRUNDKURSUS I VIN FOR KUN 349 KR

Hvad er en vinsmagning?

Du kan tænke på en vinsmagning som en guidet tur gennem vinens verden. Det giver dig mulighed for at lære dine egne vinpræferencer at kende, mens du også lærer nye, spændende vine at kende. Derudover bliver du introduceret til meget af det, som er værd at vide om vin. Du bliver pludselig opmærksom på alle de fine, små detaljer og smagsnuancer. Den gode vin er virkelig en oplevelse. Men den bliver kun bedre, jo mere du ved om vinen.

Du bliver nemlig guidet og du lærer en masse under en vinsmagning. Alle de lækre kvalitetsvine skænkes af en kompetent fagperson – ofte en sommelier. Du lærer om både druen, produktionen, alle smagsnuancerne og hvad vinen passer til af mad. Faktisk får du virkelig optimeret alt din basale viden om vin, og du bliver bedre til at genkende forskellige vintyper. Uanset om du er til den ene eller den anden slags vin, bliver det nemmere at vælge den rigtige.

Nogle af de anbefalede vinsmagninger vil fokusere udelukkende på at smage fantastiske vine. Omvendt vil andre vinsmagninger også involvere en middag eller for eksempel ostespecialiteter. Vineksperterne ved nemlig lige præcis, hvad vinen går godt i spænd med.

Så hvis du er klar til at lære en hel masse om lækker vin og tilbringe et par timer i fantastisk selskab, skal du afsted på vinsmagning. Det er en oplevelse uden lige, og det er det perfekte sted at stifte bekendtskab med en masse god vin. Det gør det også nemmere for dig at vide præcis hvilke vine, der er dine favoritter.

Heldigvis kan du komme på vinsmagning rigtig mange steder i Danmark. Det bliver nemlig mere og mere populært. Vi kender alle sammen til vin, men det er super fedt at lære mere om de forskellige vintyper. Udover den spændende oplevelse bliver det også nemmere at vælge vin fremover. En vinsmagning hjælper dig nemlig med at forstå, hvad du kan lide. Og så er en god vinsmagning spækket med viden og spændende historier om vinen. Det er virkelig en oplevelse, du ikke må gå glip af!

FIND EN VINSMAGNING NÆR DIG FRA KUN 179 KR

Kom på vinsmagning med Go Dream og TrueStory

Du kan komme afsted på de fedeste vinoplevelser gennem oplevelsesdistributørerne Go Dream og TrueStory. På deres hjemmesider køber du hele oplevelsen som pakke. Det betyder, at du ikke selv skal planlægge eller arrangere noget. Du skal simpelthen bare møde op og lade bilen blive hjemme. Resten klarer arrangøren, så du kan læne dig tilbage og nyde oplevelsen.

Det er virkelig en nem og bekvem måde at få nogle vildt spændende oplevelser. Alt bliver nemlig klaret for dig, så du ikke behøver at tænke på noget. Der er nem booking, hvilket er en kæmpe fordel. Men der er også nem og overskuelig afbestilling, hvis du skulle få brug for det. Derfor er det virkelig optimalt at bruge disse oplevelses-sites til booking af fede ture, smagninger, kurser og andre oplevelser.

Stort udvalg af vinsmagninger i Jylland

vinsmagninger i JyllandHvis du er fra Jylland, er der gode nyheder. Her er nemlig et kæmpe udvalg af vinsmagninger. Der er noget for enhver smag, og der er mange forskellige oplevelser at hente gennem TrueStory. Så hvis du er på jagt efter en god vinsmagning i Jylland, skal du helt sikkert kigge her.

Du kan for eksempel tage til en fantastisk smagning i Aarhus som arrangeres af Smagførst.

Her får du 1,5 times vinsmagning, hvor I smager 7-9 forskellige vine. I er garanteret nogle spændende samtaler om vin, og ikke mindst historien om hver enkelt vin. Der er selvfølgelig vand og brød til at rense smagsløgene mellem de skønne vine.

Smagførst er nogle af de allermest erfarne indenfor smagninger af alle slags. De har formidlet deres viden gennem smagninger siden 2009. Medarbejderne udvikler deres personlige interesse indenfor et felt, så de er virkelig klar til at lære fra sig. Og de gør det med en passion og begejstring, der virkelig smitter. Det er en helt unik oplevelse at være til smagning med Smagførst.

PRØV EN VINSMAGNING HOS SMAGFØRST FOR KUN 299 KR

Men der er også andre muligheder for vinsmagning i Jylland.

Vinsmagning i Randers

Vil du eksempelvis deltage i en vinsmagning i Randers, skal du overveje at besøge Cold Hand Winery. Her kommer du på en 2,5 timers vinsmagning, hvor du smager 6-7 vine.

Vinen produceres hos Cold Hand Winery, og de kender derfor vinen ud og ind. De producerer vine, der har smag. Den helt unikke syreprofil skabes nemlig af de danske forhold. Det er derfor en frisk, frugtig og meget typisk nordisk vin. Den er helt unik, og den skal virkelig smages.

Undervejs i smagningen er der adgang til snacks, ost, sødt og kaffe. Derudover får I en rundvisning i det fantastisk vineri. Dette kombineres med fortællinger fra vinens verden.

Cold Hand Winery bruger både æbler, pærer, kirsebær, solbær og rabarber i deres delikate frugtvine. De har vundet medaljer både i Danmark og internationalt. Derfor kender du måske deres vine, hvis du har besøgt toprestauranter i Danmark eller udlandet. Med vine herfra, kommer din næste middag til at være på linje med et besøg på Nimb – lækker mad og perfekt vinmenu.

Hvis du vil kombinere din vinsmagning med en middag, er det også muligt her. På Cold Hand Winery kan du nemlig også booke en 3,5 timers middagsoplevelse. Her får du en 4-retters middag i imponerende kombination med smagning af 6-7 forskellige vine. Dermed får du virkelig lov til at smage, hvordan de skønne vine går i spænd med kokkens fantastiske brug af råvarerne.

Efter den gode middag får du en rundvisning i vineriet med et par fortællinger om vin. Du får naturligvis også kaffe med avec, inden du forlader vineriet. Det er virkelig en fantastisk oplevelse at opleve vineriet på denne måde. Der er en helt fantastisk stemning til middagen. Du lærer også meget mere om, hvordan vineriet bruger de traditionelle nordiske frugter og bær i deres vine.

PRØV EN VINSMAGNING HOS COLD HAND WINERY FOR KUN 650 KR

Vinsmagning i Kolding

I Kolding kan du igennem Go Dream eller TrueStory besøge den fantastiske MODAVI-vingård Lindely. Her fremstilles moderne, dansk vin af druer fra 16.000 vinstokke.

Denne oplevelse giver dig virkelig et indblik i vinproduktionens verden. Du får en markvandring blandt vinstokkene med fortællinger om alt fra beskæring til høst. Efterfølgende forsætter I på en rundvisning i vineriet. Her fortæller vinbonden om druens rejse fra mark til færdig vin. Det er også her, at du hører om fremstillingen af danske mousserende vine.

Undervejs får I mulighed for at smage 3 dejlige vine, og der bliver naturligvis serveret små snacks til. Endelig er der rig mulighed for at købe sig fattig i vingårdens egen butik efter vinsmagningen er slut.

På Lindely dyrkes og fremstilles der moderne danske vine efter bæredygtige og økologiske principper. Det er altså de principper, der ligger bag alle de unikke smagsvarianter. Dette er virkelig oplevelsen for dig, der gerne vil vide mere om verdenen bag vinen.

KOM UD OG OPLEV EN DANSK VINGAARD FOR KUN 179 KR

Vinsmagninger i København og omegn

Smag nye vine i KøbenhavnDer er heldigvis også rig mulighed for at komme på vinsmagning i København. Uanset om du vil lære mere basal viden om vin, på italiensk vinsmagning i København eller måske bare have et par hyggelige timer.

Vinsmagninger bliver heldigvis mere og mere udbredte. Folk har virkelig fået øjnene op for, hvor fedt det er at kende til vinens verden. Det kan virke uoverskueligt at finde rundt i alle de mange druer og smage. Men med en vinsmagning får du hjælp hele vejen igennem.

Vinsmagning hos eksperterne

Du kan for eksempel booke en vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt. Her lærer du i løbet af 1,5-2 timers vinsmagning alt om smage og vurdere vinen. Du lærer nemlig alt om både smag og duft, når vinen skænkes. Du kommer til at smage 6-7 vine, og fokus er på at lære. Du bliver nemlig introduceret til at vurdere vinen ud fra duft, smag og farve. Det vil altså sige, at det er oplevelsen for dig, der gerne vil lære mere om vin.

Kjær Sommerfeldt har været en af de mest prominente vinforhandlere lige siden 1875. Det er altså virkelig mange års erfaring, du skal lære fra. Du kan opleve denne interessante og lærerige vinsmagning i både København og Aarhus.

PRØV EN VINSMAGNING HOS KJÆR SOMMERFELDT FOR KUN 399 KR

Tag på O.M. Nielsens vinsmagning

Hos det familieejede O.M. Nielsen kan du komme til en lækker vin- og ostesmagning. Det tager omkring 2 timer. Det består af en introduktion til vinene og ostene, og lærer dig at sammensætte de to ting, så du er garanteret glade gæster. Det kan nemlig være rigtig svært at afgøre, hvilke vine og oste, der egentlig passer sammen. Men det bliver du altså helt skarp i på denne smagning.

Du kommer til at smage 6 vine, der er tilpasset 6 forskellige oste. Du kan naturligvis også købe alle dine favoritter med hjem. På den måde er du nemlig allerede klar til at invitere vennerne over. Du kommer i virkelig kompetente hænder hos O.M. Nielsen i København. De har nemlig virkelig meget erfaring og er eksperter indenfor vin.

Derfor er du også velkommen, uanset om du er garvet vinkender eller helt ny i faget.

PRØV EN VINSMAGNING HOS O.M. NIELSEN FOR KUN 395 KR

Vinsmagning og showcooking i Hvidovre

En anden spændende oplevelse finder du i Hvidovre. Her kan du komme til 3 timers vin og showcooking med Mads Cortsen.

Du bliver undervist i alle grundreglerne for vin- og madsammensætning til både hverdag og fest. Du kommer til at smage forskellige vine. Derudover kan du nyde 6 små retter i 3 serveringer. Du lærer virkelig at balancere alle de forskellige smage og nuancer. Det giver både vin og mad mulighed for at fremstå bedst muligt. Du kommer altså til at kunne invitere til de lækreste middagsselskaber.

Thomas Lysgaard, en virkelig erfaren og dygtig sommelier, sammensætter vinmenuerne og lærer fra sig. Selve arrangementet står Mads Cortsen Dining for. Og det betyder, at du virkelig er i sikre hænder. Han har nemlig været i køkkenet hos danske Michelin-restauranter. Han fokuserer nu på at lære flere og flere at bruge råvarerne til at lave gourmetmad. Det kan du nyde godt af nu på denne eksklusive, velsmagende og lærerige oplevelse i gennem TrueStory.

PRØV EN VINSMAGNING OG SHOWCOOKING FOR KUN 995 KR

Mange fantastiske oplevelser med vin

Udover de helt klassiske vinsmagninger, er der mange andre spændende oplevelser med vin. Det kunne for eksempel være et foredrag, en smagning med ekspert, eller måske endda en rejse med fokus på vin? Hvis du vil prøve noget udover det sædvanlige, skal du læse med her.

Gennem Go Dream kan du booke en vinsmagning for 1-2 personer. Den afholdes af en erfaren og dygtig vinskribent, nemlig Rasmus Holmgård. Han er en af landets mest benyttede vinskribenter. Han sælger ikke vin, og derfor er hans vinsmagning helt i forbrugerens ånd. Smagningen tager cirka 2 timer, og der skal smages 6 vine. Dette er kombineret med et interessant og engageret foredrag. I snakker om smageteknik, sensorisk forståelse, vinproduktion, indkøb af vin, myter, fakta og alt muligt andet spændende. I fokuserer på vinoplevelser til rimelige penge til en afslappet vinhygge. Alle spørgsmål er velkomne til denne uformelle, hyggelige og lærerige oplevelse.

LÆR OM VIN MED RASMUS HOLMGÅRD FOR KUN 4.200 KR

Du kan også komme på en interessant og underholdende rejse gennem vinens univers gennem Go Dream. Her fokuseres på at finde og forstå dine favoritvine. Her smages på 6 forskellige vine, mens i diskuterer alt fra kvalitet til smagsoplevelse. I gør det naturligvis i selskab med en erfaren vinkender. Det er nærmest et kursus i vin, hvor i lærer at bemærke alle smagsnoterne. Det kombineres med et spændende foredrag om produktion, smageteknik, vinbehandling og servering. Det er virkelig noget af en oplevelse for dig, der elsker vin.

PRØV EN VINSMAGNING HOS SMAG FOR VIN FOR KUN 349 KR

En anden underholdende vinoplevelse er hos Vin &Petanque i Aarhus. Her får du en vinsmagning af 3 lækre vine kombineret med en lille times petanque. Det er virkelig en underholdende oplevelse, som du ikke skal misse. Det er fransk tradition at kombinere vin og petanque i eftermiddagssolen. Det er vildt hyggeligt, og du er sikret et par gode timer hos Vin & Petanque.

FÅ EN HYGGELIG OPLEVELSE MED VIN & PETANQUE I AARHUS FOR KUN 398 KR

Vin, god mad og fuld sol i Toscana

Hvis du vil på den ultimative vinoplevelse, udbyder Go Dream også en helt vild rejse til Toscana. Her kan du lære at lave skøn italiensk mad på en gastronomisk rejse med all inclusive. Det er en helt vild luksusoplevelse med 6 kokkekurser og en hel masse fantastiske vine.  Den skal du virkelig kigge på, hvis du vil kombinere italiensk vin og fantastisk madlavning. Hvis du virkelig vil forkæle dig selv og dine smagsløg, er det turen for dig. Den inkluderer blandt andet restaurantbesøg med tilhørende vin samt et besøg på en fantastisk vingård.

Giv en vinoplevelse eller vinsmagning i gave

Når du køber oplevelser som gave hos TrueStory, modtager du dem lynhurtigt i den fineste gaveæske. Du får 14 dages returret, fri bytteret og 24 måneders gyldighed.

Du kan naturligvis finde vinsmagninger i Jylland, herunder Nordjylland, f.eks. i Esbjerg, Kolding, Randers eller Aalborg. Men du kan også finde vinsmagninger i Odense, Aarhus og København. Det er bare at klikke dig ind på de forskellige oplevelses-sites og se, hvor der er en lækker vinsmagning for dig.

Der er flere grunde til, at en vinsmagning er den perfekte gave. Både fordi modtageren selv kan booke oplevelsen, hvis du køber den som gavekort. Men også fordi I er garanteret nogle fantastiske timer sammen. Det er både underholdende, velsmagende og lærerigt at komme afsted på vinsmagning. Og hvis du elsker vin, er det virkelig noget, du skal prøve!

Så tag din gode ven, søster, bror, far, mor eller kæreste under armen og book en vinsmagning. I er garanteret et par underholdende timer. Alle vores anbefalede vinsmagninger er af høj kvalitet. Derfor kan I frit og trygt vælge lige den oplevelse, der passer til jer.

Gavekort til vinsmagning

Du kan selvfølgelig også købe et vinsmagning gavekort. Det er den perfekte gave til en, du holder af. Med et gavekort til vinsmagning fra et oplevelses-site, kan modtageren selv bestemme datoen. Det gør det til den perfekte gave til en travl hverdag. Derfor kan et gavekort til vinsmagning også give et tiltrængt og skønt break fra hverdagen. Der skal bare duftes, opleves, smages og nydes. Derfor er det den perfekte gave, hvis du kender én, der har lidt travlt til hverdag. Men alle, der kan lide vin, vil få en masse ud af denne interessante oplevelse.

Når du køber et gavekort, kan du selv vælge hvor mange personer, det skal gælde til. Derfor kan du også vælge at give gavekortet for at I kan oplevelse vinsmagningen sammen. Det gør også gaven helt perfekt til din kæreste eller ægtefælle. Det er nemlig en helt fantastisk måde at bruge tid sammen på. En vinsmagning på gavekort er virkelig en sikker vinder, når det kommer til gaver. Både til din partner, ven eller veninde, eller dine forældre og bedsteforældre. Vinsmagning er for alle, der kan lide god kvalitetsvin og spændende oplevelser!

FIND DIT VINSMAGNINGS GAVEKORT LIGE HER

Prøv vores andre skønne oplevelser

Det er også en god idé at udforske alle de andre fede oplevelser gennem Go Dream og TrueStory.

Hvis vinsmagningen er noget for dig, kan det være, at du også skal prøve kræfter med en romsmagning. Der kan du smage de lækre gyldne dråber i samme lærerige koncept. Vi anbefaler også et større antal ølsmagninger. Her kan du smage skønne specialøl i en hyggelig og uformel stemning. Begge dele udføres, ligesom vinsmagningerne, af eksperter. Derfor er der vildt meget at lære. Hvis du vil holde dig i samme område, kan vi klart anbefale et cocktailkursus. Her får du styr på alle de klassiske cocktails og de nyeste, moderne tilføjelser i baren.

Med disse oplevelser i bagagen har du uden tvivl styr på drikkevarerne til dit næste arrangement. Og så er det bare nogle vildt fede oplevelser – enten for dig selv, eller sammen med en af dine kære.Du kan naturligvis også kombinere din vinsmagning med en af vores kulinariske oplevelser. Der er nemlig både mulighed for pizzakursus, pølsekursus eller sushikursus. Her lærer du at lave de lækre retter med hjælp fra en ekspert. På den måde får du både styr på mad og vinmenu til din næste fest. Du er altså sikret sjove og lærerige oplevelse, mens du bliver til den allerbedste vært.

Alle oplevelserne kan findes på oplevelses-sitene Go Dream og TrueStory. Book din oplevelse allerede i dag, eller giv den som gave til en, du holder af. Efterlad bilen derhjemme og tag afsted på et par begivenhedsrige og smagfulde timer på vinsmagning. God fornøjelse!