Kaffekursus

Elsker du en god kop kvalitetskaffe? Og er du glad for at gå på cafe og købe en lækker kop kaffe flere gange om ugen? Så ved du hvor lækker kaffe kan være, men du ved også, at det hurtigt kan blive en stor post i budgettet.

Kaffekursus

På et kaffekursus kan du lære hvordan man laver den helt perfekte kaffe hver gang – også derhjemme. På den måde er du altid sikret en lækker kop kaffe uden de dyre cafépriser. Du lærer også om hvilket udstyr, du skal bruge. Og selvfølgelig hvordan du bruger det bedst. Du får simpelthen al viden du har brug for, for at skabe den lækreste kop kaffe.

Alle har ret til en god kop kaffe. Med et kaffekursus får du færdighederne til at lave perfekt café-kaffe derhjemme. På et af vores anbefalede kaffekurser, er du også sikret et par gode timer, hvor du lærer en masse gode tips og tricks til at lave lækker og smagfuld kaffe.

Du kan lære at lave lige præcis din yndlingskaffe, uanset hvordan du kan lide din kaffe. Du kan for eksempel også vælge et baristakursus, hvor du lærer alt om den perfekte espresso. Og naturligvis lærer du at steame mælken som på din yndlingscafé. På et latte art-kursus kan du også øve dig i at lave flotte mønstre med mælken. Hvis du kombinerer kurserne, bliver du altså noget af en kaffe-ekspert!

Lær en masse om kaffens verden

Hvad får du ud af et kaffekursus? Udover at lære hvordan du brygger den bedste kaffe, kan du også blive guidet i dit valg af kaffe. Ofte indeholder kurset også en kaffesmagning, hvor du bliver klogere på de mange smagsnuancer.

Det er forskelligt hvor meget kurserne går i detaljer, men hos The Coffee Collective lærer du eksempelvis om ting som bryggeopskrifter og kværningsgrad. Det er perfekt til dig, der gerne vil lære de mindste detaljer om kaffebrygning. På et kaffekursus vil du ofte også lære hvilket udstyr, du skal have i hjemmet til den perfekte kop kaffe.

Du er måske vant til, at morgenkaffen redder dagen – hver dag. Men hvor meget ved du egentlig om kaffens univers? Med et kaffekursus kan du lære at brygge en kop kaffe, der virkelig er værd at stå op til.

På et sådan kursus i kaffebrygning lærer du alle de små detaljer, der sikrer, at kaffen bare bliver god hver gang. Og når først du går i gang med at smånørde alle de ting, der at vide om kaffe, er det svært at stoppe. Det er nemlig en hel videnskab at lave en lækker kaffe.

Du er slet ikke i tvivl, når du smager alle de aromatiske kaffer til kaffesmagningen, som også kaldes cupping. På kaffekurset får du også mulighed for at finde din egen personlige favoritsmag.

Kaffekursus hos The Coffee Collective

The Coffee CollectivePå sitet TrueStoryfinder du et kaffekursus hos det hyggelige sted The Coffee Collective i København. Her får du et lærerigt kursus på 2,5 time. Kurset er inklusiv en lækker kaffesmagning med fokus på kaffesmagens mange nuancer. I gennemgår udvælgelsen af kaffen, samtidig med, at I bliver guidet til, hvilket udstyr, en god kop kaffe kræver. Underviserne vil også fortælle om de mange forskellige brygmetoder af filterkaffe på forskellige maskiner. I vil blandt andet komme rundt om brygning af filterkaffe på en Kalita Wave, Espro Stempelkande og på en Aeropress. På den måde får du også hjælp til at afgøre, hvilken du skal ønske dig til hjemmet.

Netop hos The Coffee Collective kan du også nørkle med begyndernørderi omkring kaffe. Det er for eksempel i form af bryggetid, kværningsgrad og lækre opskrifter. Det er altså virkelig et perfekt kursus for dig, der gerne vil helt ned i kaffens detaljer.

The Coffee Collective er virkelig innovative når det kommer til ekstraordinære kaffeoplevelser. Du er derfor sikret en fantastisk oplevelse, der gør dig til den bedste hjemme-barista. I kan selvfølgelig også lave en specialaftale med The Coffee Collective, hvis I er en større gruppe kaffe-entusiaster, der vil afsted. Det er nemlig en super fed oplevelse at være afsted på sammen.

Lær at lave lækker kaffe i København

Du kan selvfølgelig også lære at lave lækker kaffe andre steder i København. Ud over det er fantastiske kaffekursus hos Coffee Collective, kan du finde mange andre lærerige kurser. På oplevelsessitet Go Dream er der nemlig et bredt udvalg af kurser i både kaffe og kage. På den måde er du sikret at blive årets vært, når du serverer begge dele.

Et af de mange kaffekurser i København foregår hos Kontra Coffee. Her kan du rejse ind i kaffens aromatiske og smagfulde verden, når nogle af de dygtigste baristaer fortæller. Du smager på delikat kaffe fra hele verden. Du kan finde lige præcis din favorit i de hyggelige og velduftende lokaler. Du får gode råd til kaffebrygning og tips til at skabe den perfekte kop mokka derhjemme.

Du kan også komme på et virkelig fedt baristakursus hos kafferisteriet Kontra Coffee. Her får du en kompetent undervisning i at lave lækker espresso og café latte, der gør cafébesøgene overflødige. I starter med at gennemgå alt det teoretiske. Bagefter øver i jer I selv at lave kaffen. Her får I selvfølgelig hjælp af en dygtig barista. Det er altså den ultimative lærerige barista-oplevelse.

Du kan også tage på et 3,5-timers kagekursus hos Tim Vladimirs Køkken i Valby. Her lærer du at kreere 4 fantastiske kager, så du er klar, når du inviterer dine gæster på lækker kaffe. Alle disse kurser finder du hos oplevelses-sitet Go Dream.

Muligheder for kaffe-elskere i Jylland

kaffe-elskereDu skal naturligvis ikke snydes for et skønt kaffekursus, hvis du kommer fra Jylland. Det er nemlig muligt at finde kaffekurser omkring byer som Aalborg og Aarhus, men også omkring Silkeborg og Vejle.

I Aarhus finder du både kaffekurser og baristakurser. Du kan for eksempel komme på kaffekursus på La Cabra. Her varer kurset 2 timer og foregår på engelsk, så det er oplagt for dig, der begår dig godt på engelsk. Det er også fedt, hvis du har engelsktalende venner eller familie, du gerne vil have en spændende oplevelse med. Her introduceres du til specialkaffer samt terroir i kaffe. Du guides til håndbrygning derhjemme og du lærer om teorien omkring kaffeekstration. I brygger selvfølgelig på flere måder, så I kan prøve noget forskeligt for at finde jeres favorit.

På La Cabra kan du gennem TrueStory også booke et baristakursus. Her lærer du, hvordan du får det bedste ud af råvarerne. Lige fra bønnernes ristning til de kommer i kværnen. Du lærer om grinding, tamping samt at steame mælke til perfektion. Du lærer at lave både espresso, cappuccino og cortado. Og der er ingen tvivl om, at dette er et kaffekursus, hvor der er fokus på det gode håndværk. Absolut en kursus, der er værd at overveje, hvis du elsker en smagfuld cappuccino med lækker, cremet mælk.

Baristakursus kan du også komme på hos Street Coffee, hvor I også træner hældeteknikker med mælken og lærer at lave flotte mønstre. Er du mere til en lækker, aromatisk sort kop kaffe? Så kan du også komme på kursus i sort kaffe hos Street Coffee.

Lægger du vejen forbi Vejle, er mulighederne også mange hos TrueStory. Her kan du komme på latte art-kursus hos Bryg Coffee House, hvor du i løbet af 1,5 time lærer den basale steaming-, hælde- og latte art-teknik. Du får mulighed for at nyde god kaffe undervejs mens du hører historien om latte art, som er de små kunstværker, man kan skabe i kaffens skum.

Bryg Coffee House udbyder også et kaffekursus på 1,5 time. Det består af cupping – altså kaffesmagning – samt en masse læren om kaffe. I får historien om kaffebønnens rejse fra mark til kop mens I smager. Det er en enormt hyggelig oplevelse, der kan foregå på både dansk og engelsk.

Kom på spændende kaffekursus på Fyn

Fyn er fin – og det skyldes blandt andet, at du naturligvis også kan deltage i et kaffekursus på Fyn. Hos Holy Bean i Aarup på Vestfyn finder du en skønt kaffekursus. Her bevæger du dig udover din klassiske morgenkaffe-oplevelse og ind i kaffens spændende verden. Du bliver introduceret til kaffesmagens univers og alle dens nuancer.

Udover cupping af forskellige kaffer, får du også en masse information. Du lærer om kaffens oprindelse, dyrkning og forarbejdning. Altså kaffens vej fra bønne til kop. Kurset tilbyder både et indblik i ristning og formaling, men også i alle de forskellige bryggemetoder.

Hos Holy Bean får du en skøn 2,5-timers kaffeoplevelse, hvor I kommer hele kaffens verden rundt. Fantastiske dufte og smage fylder rummet, og du tager derfra med en masse ny viden om kaffe. Derudover er du sikret et par super hyggelige timer med andre kaffe-entusiaster.

Giv et gavekort til kaffekursus

Du kan selvfølgelig også give et gavekort til et kaffekursus til en, du holder af. Et gavekort til et kaffekursus er den perfekte gave, hvis du kender en, der virkelig er glad for kaffe. I kan naturligvis også tage afsted sammen. Du kan nemlig selv vælge hvor mange personer, gavekortet skal være til.

Du kan også med fordel kombinere et kaffekursus med eksempelvis et af vores anbefalede chokolade- eller kagekurser. På den måde er du sikret, at du virkelig kan forkæle dine gæster. Det også en god måde at bruge tid sammen, mens I lærer en masse nyt.