Vælg de rette materialer til dit køkken

Et køkken er et essentielt rum i ethvert hjem. Det er i køkkenet mange af døgnets vågne timer tilbringes. Hvis du bruger meget tid i dit køkken eller hvis du har et ønske om at lave mere mad, så kan det betale sig at skabe de helt rigtige rammer for madlavningen. Bordpladen er et af de vigtigste elementer, så her kan du passende starte.

Vælg den rette bordplade

Det er vigtigt med god bordplads i køkkenet og bordpladen er vigtig for køkkenet funktion, men i særdeleshed også for køkkenet udtryk. En bordplade er derfor et af de vigtigste og mest definerende valg i køkkenet, da materialet har en så stor betydning for, hvordan køkkenet kan bruges. Der er egentlig ret mange muligheder for valg af bordplade. Her er skitseret fire af dem.

Det industrielle valg

Stål er et praktisk materiale, derfor finder man også en bordplade af stål i alle industrielle køkkener. Stål er det industrielle og rå udtryk, men samtidig er det et uhyre praktisk valg. Stål er slidstærkt og hygiejnisk.

Det naturlige valg

Hvis man godt kan lide et mere varmt og naturligt udtryk, så kan man med fordel vælge en bordplade i træ. Modsat stålet giver træet en hjemlig og varm fornemmelse. Træet kræver selvfølgelig en slibning og oliering, men hvis man holder det ved lige, så er det nemt at holde.

Det eksklusive valg

Hvis du skal ud i det eksklusive, så har marmor vundet indpas i køkkenet og i hjemmet generelt. Marmor kan fås i flere farver, så man kan give køkkenet et unikt præg. Og så giver marmorpladen også en fin og klassisk æstetik. Et materiale, der er let at holde, og det går meget sjældent i stykker. Det er et af naturens hårdeste materialer.

Det praktiske og elegante valg

Corian er et taknemmeligt materiale, da rengøringen af en bordplade i corian kan klares med en våd klud. Corian har det samme stilrene udtryk som marmor, men dog lidt lettere og mere elegant. Det er et materiale, der tilbyder et smukt og praktisk køkkenbord.

Bordpladen først eller sidst

Valget af bordplade er definerende for resten af dit køkken. Det er derfor et godt sted at starte eller slutte, hvis der skal gøres flere tiltag. Nogle materialekombinationer fungerer nemlig ikke særlig godt. De fleste bestræber sig også på at holde en nogenlunde strømlignet stil i deres køkken, da et rodet køkken kan være meget lidt indbydende.