gourmetmad på Alter Meierhof i Glücksburg

Gourmetoplevelser i grænselandet

Danmark er i løbet af de seneste ti år blevet en stjerne på det gastronomiske landkort. Også sådan rent bogstaveligt – for danske restauranter deler mere end 35 stjerner i den verdensberømte Michelinguide, som er en rejsebog med fokus på restauranter og hoteller. Tre stjerner er højeste udmærkelse, og dem har vi et par restauranter herhjemme, som har opnået.

I grænselandet kan du dog ikke prøve at spise på en trestjernet restaurant, men der er mange muligheder for fremragende måltider både nord og syd for den danske landegrænse.

Nord for grænsen kan du for eksempel ved Flensborg Fjord i den lille by Kollund finde restauranten Fakkelgården, hvor køkkenchef Esben Krogh huserer og har gjort restauranten til et meget besøgt sted både bandt den lokale befolkning, turister og erhvervsfolk. Her er også værelser til overnatning, og beliggenheden nær grænsen har gjort stedet meget populært.

Smut en tur sydpå

Vi du prøve at spise godt i den tyske del af grænselandet, kan du for eksempel få gourmetmad på Alter Meierhof i Glücksburg, et hyggeligt spa-hotel i den gamle danske by Glücksburg. Her er der også mange smukke ting at se – både naturen omkring byen og ikke mindst Glücksburg slot. Det har en særlig historie i forbindelse med det danske kongehus, idet den nuværende regentlinje udgår fra huset Glücksburg – eller Lyksborg, som det hedder på dansk.

Går turen tilbage til den danske del af grænselandet, kan du for eksempel besøge slotskroen i Møgeltønder, som også har et godt køkken. Den har tidligere været delvist ejet af prins Joachim, men i dag har han solgt sin ejerandel. Møgeltønder Slotskro er under renovering og åbner igen i 2021.

De danske restauranter har de senere år undergået store forandringer, og ikke mindst satsningen på det nye nordiske køkken har været medvirkende til, at flere restauranter i dag har opnået Michelinstjerner. Men også restauranter, som fokuserer på andet end det nye nordiske køkken, har opnået denne hæder. Det gælder blandt andet Frederikshøj Kro i Højbjerg ved Aarhus, hvor kokken Wassim Halal har sat sit helt eget præg på køkkenet med en række signaturretter, som folk kommer rejsende fra hele landet for at prøve.

De danske Michelinstjerner er spredt ud over det meste af landet, så uanset hvor du måtte rejse hen i Danmark, vil du have gode muligheder for at prøve at spise på en af landets absolutte toprestauranter. Vi ønsker dig held og lykke i din jagt for at finde det, der forhåbentlig bliver dit bedste måltid indtil nu.